Teemu Kammonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaavuoro

Vapaavuoroon sama toiminto, kiitos!

Ainakin minä tykkään ja käytän aika ajoin tuota toimintoa jolla kirjoittamansa tekstin julkaisun saa ajastettua. Kaksi eniten käyttämääni kellonaikaa ovat 08:08, ja 13:07, ja noihin aikoihin on syynsä.

Tykkäisin kovasti jos sama mahdollisuus olisi vapaavuoron puolella - vaan onko se mahdollista?

(julkaisu 08:55)

 

Kehitysblogi: Huoltokatko tänään klo 9 alkaen

Ylläpidosta huomenta. Teemme tänään muutoksia Uuden Suomen palveluiden taustajärjestelmiin. Tämä vaatii ikävä kyllä palveluihin lyhyen käyttökatkon, jonka aikana uutis- ja blogipalvelumme eivät ole käytettävissä.

Käyttökatko alkaa noin kello 9 ja uskoisimme sen kestävän korkeintaan puoli tuntia. Katkon jälkeen kaiken pitäisi toimia kuten ennenkin, ellei paremminkin.

Kehitysblogi: Kuvan käyttö blogissa ja keskusteluohjeet

Olemme tänään selventäneet kuvan käyttöä Puheenvuoron keskusteluohjeissa. Muutokseen voit tutustua keskusteluohjeissa

Kehitysblogi: Uudistamme Puheenvuoron ja Vapaavuoron moderointia

Olemme valmistelleet ylläpidossa Puheenvuoron ja Vapaavuoron keskustelujen moderointiin liittyvää uudistusta. Nyt on aika tuoda uusi käytäntö käytäntöön.

Tavoitteemme on edelleen parantaa Puheenvuorossa ja Vapaavuorossa käytävää keskustelua ja pitää tämä foorumi yhä Suomen fiksuimpana keskustelualustana. Samalla selkeytämme ylläpidon ja kirjoittajien roolia keskustelun ja kommenttien moderoinnin suhteen.

Kehitysblogi: Kuumat blogipostaukset

Kehitys on jälleen kehittynyt. Lisäsimme tänään Puheenvuoron ja Vapaavuoron päälistauksiin merkinnän, joka korostaa blogipalvelumme parhaillaan luetuimmat blogipostaukset listalla.

Merkitään voi tutustua esimerkiksi Puheenvuoron etusivulla. Merkinnän saa 15 juuri nyt suosituinta kirjoitusta.

Tässä yhteydessä lienee paikallaan käydä läpi, miten blogipalvelumme suosituimmat postaukset –listaus päivittyy.  

 

Huoltokatko blogipalveluissa tänään keskiviikkona klo 13.00

Nyt veivataan! Onnistuimme järjestämään huoltotyöt jo tälle päivälle. Nyt lukkoon lyöty huoltokatko tapahtuu siis tänään keskiviikkona klo 12.55-13.30.

Puolen tunnin katko koskee Puheenvuoroa ja Vapaavuoroa. Uutissivustomme toimii koko ajan normaalisti.

Jos olet valmistelemassa blogikirjoitusta, suosittelen sen julkaisemista vasta huoltokatkon jälkeen.

Pyydän kärsivällisyyttä.

Päivitys: Ilmoitin aiemmin katkon tapahtuvan huomenna torstaina. Ei tapahdu. Tapahtuu tänään.

Kehitysblogi: Tervetuloa blogipalvelumme mobiiliaikaan!

Joulukuussa blogipalvelumme konehuoneessa on kajastanut valo, kun ahkerat kehittäjämme ovat nikkaroineet Puheenvuoron ja Vapaavuoron mobiiliaikaan. Tänään ja tästä lähtien saamme nauttia työn tuloksista näin tuotannossa.

Mitä tämä siirtyminen mobiiliaikaan siis tarkoittaa? Yksinkertaisesti sitä, että nyt Puheenvuoron ja Vapaavuoron blogit taittuvat kauniisti myös älypuhelinten ruuduilla. Taiton käyttäytyminen on tuttua uutispuoleltamme. Kannattaa kokeilla!

Kehitysblogi: Blogieditorin päivityksestä vielä

Kirjoitin aiemmin blogipalveluidemme päivitetystä editorista. Ketterään tapaan olemme hioneet editoria ja nyt työ alkaa olla valmis. Mikäli tarvetta uusille ominaisuuksille ilmenee, niitä voimme lisätä hiljalleen.

Jatkossa Puheenvuorossa ja Vapaavuorossa kappaleen palstat voi tasata rivin levyiseksi, kuten tässä kappaleessa on tehty.

Tekstiä voi myös alleviivata, lihavoida ja kursivoida.

Kehitysblogi: Uusi blogieditori

Tänään se tulee. Uusi blogieditori.

Yksi kevään tärkeimmistä projekteistamme on ollut parantaa teidän bloggaajien työkaluja Puheenvuorossa ja Vapaavuorossa. Olemme saaneet paljon palautetta editorin (toisinaan vaillinaisesta) toiminnasta.

Erityisesti tableteilla ja Windows 8 –tietokoneilla vanha editorimme on toiminut kauniisti sanoen heikosti.

Nyt tähän tulee muutos. Uudistuksessa on kestänyt, sillä olemme halunneet varmistua editorin toiminnasta suurimmalla mahdollisella laitekannalla.

Kehitysblogi: Fonttimuutos

Eilisen aikana Puheenvuoro ja Vapaavuoro saivat uuden fontin. Fontti liittyy blogipalveluiden ulkoasun päivitysprojektiin, joka jatkuu pikku hiljaa talven aikana.

Blogeissa käyttöön tulee uutispuolelta tuttu Calibri, jonka varalle on määritelty Arial. Uusi fontti on sijoitettu nyt vanhanlevyisiin palstoihin. Harkitsemme palstaleveyden kaventamista uudistuksen yhteydessä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä