*

Teemu Kammonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Burka

Mikä kasvot peittävässä huivissa provosoi? – Radikaali Islam

Vuoden 2012 itsenäisyyspäivän aattona perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala jätti oikeusministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa vaadittiin niqab- ja burkahuntujen kieltämistä julkisessa tilassa. Puoli vuotta myöhemmin toukokuussa 2013 hän jätti eduskunnalle lakialoitteen rikoslain 17 luvun muuttamisesta. Lakialoitteessa, jonka allekirjoitti enemmistö perussuomalaisten eduskuntaryhmän kansanedustajista, vaadittiin täyshunnun käytön kieltoa sakkorangaistuksen uhalla. Myöhemmin Saarakkala puolusti lakialoitettaan Uuden Suomen blogissa.

Rosa Liksomin näyttelyssä burka on osoitus naisen valinnanvapaudesta

Paikallislehti Tamperelainen kirjoitti muutama päivä sitten Finlandia-palkitun kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksomin tuovan Burka -näyttelynsä Tampereella järjestettäville Women of the World Finland -festivaaleille ("Maailman naiset"). Kyseessä on maailmanlaajuinen tapahtumakonsepti, joka rantautuu ensimmäistä kertaa myös Pohjoismaihin.

Äänestäisitkö ?

Euroopan ensimmäinen burkaan pukeutunut kunnallisvaaliehdokas on julkistettu. Rouva Indira Sinanovic on pukeutunut burkaan jo 25 vuotta ja pyrkii Bosnia-Herzegovinassa 40.000 asukkaan Zavidovici:n kaupungissa kaupunginvaltuustoon.

 

 

Rouva Indira Sinanovic on ammatiltaan journalisti ja työskentelee islamistiselle IML-TV:lle ja edustaa „Stranka demokratske aktivnosti“ puoluetta (Demokraattisen aktiviteetin puolue, A-SDA)

 

 

Äänestäisitkö ?

 

Kiitos

Hämis

Mietteitä burkanaisista ja burkan käytöstä

Minun mielestäni tämä kiistelty Burka on oikeastaan ihan fiksu ja arvokas asu, tarkoitan että arvokkaan näköinen, en nyt hintaa lähde arvioimaan. Näin on asia ainakin jos  asua vertaa tavallisen suomalaisen tuulipukukansan tai goottikansan, tai kartsalla loikkivien sukkahousutyttöjen ja lökäpöksypoikien asusteisiin.

Kyllähän tuollaiseen arvokkaaseen asuun verhoutunut ilmestys sitten erottuukin joukosta. Aivan kuin kuninkaallinen ilmestyisi rahvaan joukkoon. Varmaan suuttumus burka-naisia kohtaan osaltaan johtuu siitä että kateutta yritetään peitellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä