Teemu Kammonen

Kehitysblogi: Kuntavaalit 2017 & Uuden Suomen Puheenvuoro

Uuden Suomen Puheenvuoro on tänään siirtynyt vaaliaikaan! Eilen julkaisimme yhteistyössä Ylen kanssa rakennetun kuntavaalikoneen ja tänään lisäsimme Puheenvuoroon uusia ominaisuuksia.

Bloggaajille avautui tänään mahdollisuus käsitellä US:n vaalikoneen teemoja myös Puheenvuorossa. Nämä blogipostaukset saavat vaalien alla erityistä huomiota blogipalvelussa.

Postauksen liittäminen vaalikonekysymykseen on helppoa. Uuden blogipostauksen luomisen yhteydessä valitset Vaalikone 2017 –nimisestä alasvetovalikosta kysymyksen, jota postaus koskettaa.

Jos käsittelet esimerkiksi nuorten opiskelua, voit valita kysymyksen: Oppi 1.1: Nuoret on velvoitettava jatko-opintoihin tai työharjoitteluun suoraan peruskoulun jälkeen.

Kaikki aiheen postaukset kootaan samalle sivulle, ykköskysymyksen tapauksessa tänne.

(Myös tämä blogipostaus on liitetty ykköskysymykseen mallin vuoksi.)

Voit myös liittää jo kirjoittamiasi blogipostauksia vaalikoneeseen muokkaamalla postaustasi, lisäämällä sopivan kysymyksen ja tallentamalla. Näin kirjoituksesi saavat lisänäkyvyyttä Puheenvuorossa.

Näillä sanoin toivotan ehdokkaille hyvää vaalikampanjaa ja äänestäjille kiintoisia keskusteluhetkiä vaaliteemojen parissa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eipä ole enään sinuvallasi palautta Olli Pusalle kirjoitusoikeuksia tasapuolisuuden nimissä Siikalaan verrattuna.

Olli Kankaanpää

Remes ei valiteta, olemme hengissä.

Käyttäjän amgs kuva

Hyvä juttu! Muuten miksi vielä ehdokkaiden kohdalla lukee "aion ehdolle" eikä "olen ehdolla"? Voidaanko tehdä siihen muutoksia?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Nyt kun listat on jätettu voisi tomitus muuttaa tekstin ja samalla tsekata läpi, että ehdokkaiksi aikoneet ovat myös ehdokkaiksi päätyneet.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Voisi olla sanana parempikin: "Virallisesti ehdolla".

Teemu. Huomasin sen erään asian, mikä tuli tietokoneen selaimesta sekä kännykästä. Te vaihdoitte kirjautumispaikan eri paikkaan ja heti US:n etusivusta tuli nopeampi, kun se ennen vaati vähintään 10 sekuntia? Oliko teillä se joku tietovuoto, joka hidasteli kotisivua kohtuuttomasti? Kirjautuminen löytyy ihan eri kohdasta kuin mitä se aikaisemmin oli ollut.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Terveiset vaalitiimiltä:

Erinomainen oivallus tuo Yle:n kännykkäsovellus vaalivideoiden ja -vastausten keräämiseen. Tästä saattaa tulla jymymenestys. Ei siksi, että kukaan sen avulla tulisi hallitsijaksi tai tekisi vallankumousta vaan sen takia, että tässä koulutetaan 10'000 kellokasta Suomenmaasta käyttämään tärkeää kännykkäsovellusta.

Näiden kellokkaiden tehtävä on jatkossa opettaa omalle lähipiirilleen tällaisen sovelluksen käyttö. Tuota sovellusta tai oikeastaan sen uutisversiota tullaan jatkossa käyttämään uutisvideoiden hankkimiseen. Kellokkaat on saatava jatkoon mukaan!

    Uutisen ominaisuuksiin kuuluu, että se tapahtuu varmasti, mutta kukaan ei tiedä milloin tai missä.

Kun tällainen Yle:n, ja toivottavasti myös Uuden Suomen, video-streaming -sovellus on riittävän monella kansalaisella käytössään, on lähes varmaa, että joku heistä on paikalla, kun jotain merkittävää tapahtuu. – Ja reaaliaikaisten uutisten sykli nopeutuu.

Toimituksen poiminnat