Kehitysblogi: Poliitikkotägit ja muuta pientä

Aika päivittää kuulumisia täältä kehityskammiosta. Lisäsimme tällä viikolla Puheenvuoroon uuden ominaisuuden.

Tästä eteenpäin Puheenvuorossa bloggaavat kansanedustajat ja mepit ovat tunnistettavissa profiilin ja blogipostausten yhteyteen tulevan automaattisen merkinnän perusteella. Merkintä on monelle tuttu vaalien tiimoilta.

Hoidamme merkinnät ylläpidossa eli poliitikkojen ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään.

Tavoitteena tällä on auttaa lukijoitamme löytämään paremmin valtaa käyttävien blogit ja puheenvuorot. Muilla tavoin poliitikot ovat edelleen samalla viivalla Puheenvuoron bloggaajien kanssa.

Aloitamme tällä ja jos merkintä tuntuu toimivan, voimme laajentaa bloggaajien tägityksiä myös muille aloille. Vaihtoehtoja on monia, mutta aluksi järkevältä tulisi merkitä esim. terveysasioista bloggaavat lääkärit ja hoitajat, yhteiskunnallisista kirjoittavat ay-vaikuttajat jne.

Otan mielelläni vastaan ideoita, mitä tägejä voisimme käyttäjille antaa.

 

Lähipäivinä Puheenvuoroon ilmestyvät myös uutispuolelta tutut yritysblogit. Vaikka kyse on kaupallisista ilmoituksista, koemme, että moni yritysbloggaajamme tuottaa fiksua keskustelusisältöä, joka parhaimmillaan lisää sekin lukijoidemme ymmärrystä ympäröivästä maailmasta.

Mainosaineistot pidämme tietenkin erillään muusta Puheenvuoron bloggaajien tuottamasta blogivirrasta ja Uuden Suomen toimituksen tuottamasta journalismista. Liputamme tämän eron puolesta aina ja rehellisesti.

Yritysblogien paikka Puheenvuorossa todennäköisesti vaihtelee lähiviikkoina, kun etsimme optimaalista sijoittelua blogien näkyvyyden ja Puhiksen käytettävyyden välillä.

Tässäkin kuuntelen mielelläni teitä.

 

Tulevaisuudessa uutispuolella julkaisemme mielenkiintoisen videoihin liittyvän projektin ja toisen hieman suuremman projektin, josta sitten paremmalla ajalla vuodenvaihteessa.

 

Viimeisenä asiana laitan oman lusikkani täällä Puheenvuorossa jälleen käytävään keskusteluun palvelun moderointilinjasta.

Erityisesti siirtolais- ja pakolaistilanteen ympärillä käytävässä keskustelussa mielipiteet ovat kärjistyneet ja koventuneet viime viikkoina aika lailla. Keskusteluja sivusta stalkkaavana olen huomannut ilmapiirin kiristyneen myös Puheenvuorossa.

Tehdään nyt vielä kerran selväksi: Uusi Suomi ei puutu bloggaajien kirjoituksiin niiden mielipiteiden vuoksi, vaan kirjoitusten tyylin vuoksi. Asioita ja mielipiteitä voi ja saa kritisoida.

Tähän voi kuitenkin käyttää montaa eri tyyliä ja hyvillä mielin saatan sanoa, että suurin osa bloggaajistamme toteuttaa keskusteluissa asiallista, fiksua mielipiteenvaihtoa.

Keskusteluohjeemme luo US:n ylläpidolle peruslinjan, millaiset kirjoitukset poistetaan ja millaiset jäävät näkyville. Tässä linkki ohjeeseen: http://www.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Keskustelut yksittäisten bloggaajiemme kanssa heidän kirjoituksistaan tai ylläpitotoimista käydään vain ja ainoastaan tuon käyttäjän kanssa suoraan. Emme voi kertoa tietoja bloggaajistamme, joten emme voi myöskään kommentoida yksittäisiä tekstien poistoja tai varoituksia julkisesti Puheenvuorossa tai muuallakaan.

 

Näillä hyvää syksyn jatkoa Puheenvuoroon!

teemukammonen
Helsinki

Olen Alma Talentin toimitusten kehityspäällikkö. Aiemmin työskentelin US:n toimituksessa kehityspäällikkönä ja toimittajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu