Teemu Kammonen

Kehitysblogi: Mainoskokeilu blogeissa

Olemme nyt muutaman viikon ajan kokeilleet uutta mainospaikkaa täällä blogipalvelussa. Paikka on nähtävillä esimerkiksi tämän blogitekstin yläpuolella, nimiön alla.

Mainos nousi tiistaina esiin erään blogipostauksen kommenteissa. Syntyi hieman sekaannusta, joten valotan hieman kokeilun taustaa.

Kyse on kolme kuukautta kestävästä jaksosta, jonka aikana testaamme, kuinka bloggaajat voisivat sijoittaa ilmoituksen blogiinsa. Meiltä on pyydetty toisinaan tätä mahdollisuutta ja tässä on vastaus.

Kokeiluun on pyydetty Uuden Suomen toimesta tusinan verran bloggaajia, jotka ovat päättäneet liittyä koejakson testiryhmään.

Käytössä on tässä vaiheessa Googlen mainosverkosto, jonka kautta ajamme mainokset. Ylläpito hallitsee keskitetysti ilmoituksia, jottei blogeissa näy deittipalveluita tai muita arveluttavia ilmoittajia. Mainosten kohdentaminen suoraan toisen blogiin on myös estetty.

Kokeilun aikana syntyvät ilmoitustulot välitämme täydessä määrässä kullekin bloggaajalle. Tässä kohden on hyvä huomauttaa, että testiryhmä ei ole työsuhteessa Uuteen Suomeen emmekä me toimituksessa vaikuta mitenkään bloggaajan kirjoituksiin tai kirjoittamattomuuteen.

Olemme ainoastaan lisänneet testiryhmän blogeihin mainospaikan.

Bloggaajat noudattavat normaalisti keskusteluohjeita ja käyttöehtojamme. Ylläpito puolestaan reagoi tavallisen prosessin mukaan, jos sääntöjä rikotaan.

Bloginostojen suhteen olemme myös neutraaleja. Hyvät kirjoitukset nousevat karuselliin, oli blogissa kokeilumainos tai ei.

 

Arvioimme mainospaikan menestystä ja koko prosessia tammikuussa, kun olemme keränneet kokemusta asiaan liittyvistä seikoista. Tämän jälkeen teemme päätöksen, laajennetaanko kokeilu pysyväksi vai otetaanko ilmoituspaikka kokonaan pois.

Jos kokeilu osoittautuu menestykseksi, laajennamme myös osallistujien joukkoa nykyisestä.

Toivottavasti tämä vastaa uudesta ilmoituksesta syntyneisiin kysymyksiin. Annan mielelläni lisätietoa asiasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Tuotahan minä joskus ehdotin teille, vaan siten että mainostulot jaetaisiin bloggaajan ja alustan kaa.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kyllä. Tässä on tarkoitus testata juuri tuota. Sinun ehdotuksesi on yksi meille tulleista. Kiitos siitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voitko avata edes vähän, millaisista summista on kysymys?

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Tässä kohden käteni ovat valitettavasti sidotut. Emme voi kertoa käyttäjiimme kohdistuneista toimenpiteistä, eikä raha tee tässä poikkeusta. Varsinkaan meidän välittämämme raha.

Mainospaikan tuotto noudattelee samoja suuntaviivoja kuin muuallakin verkossa. Esimerkiksi tässä artikkelissa todetaan, että tuhannen näyttökerran AdSense-tuotto on jotain 0,02-15 euron välillä.

http://www.2createawebsite.com/money/google-adsens...

Täällä blogipalvelussa käytetään Googlen yrityksille suunnattua AdX-palvelua, jossa on hieman eroja, mutta suuntaviivat ovat samat.

Jonas Hellgren

Rehellisyyden nimissä Usarin pitäisi aloittaa Puheenvioron ja Vapaavuoron rinnalle kolmas laatikko "Maksetut Puheenvuorot".
Minä ainakaan en halua klikata sellaista blogipalstaa jonne joku kirjoittelee tienatakseen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Outo näkemys. Itseäni kiinnostaa lähinnä se, onko mitään järkevää, paikkansapitävää ja mielenkiintoista kerrottavaa. Ja jos joku saa siitä vielä rahaa, melkein kannustusmielessä klikkailisin kahta kauheammin.

Jonas Hellgren

Ennen kuin tiedät onko jotain järkevää, mielenkiintoista tai paikkansapitävää, sinun on kuitenkin klikattava ja luettava. Jos maksukirjoittavat olisi selkeästi tunnistettavissa jotenkin ennen kuin blogin avaa, niin ainakin tietäisi että kirjoittaja saa mainosrahaa. Tässähän on riskinä se että otsikointi ja kenties sisältökin menee nykyistä pahemmin lööppimäiseksi ja rääväsuisemmaksi, ainoana tarkoituksenaan kerätä klikkauksia.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #11

Väittäisin, että ne kirjoittajat, jotka vilkaisen aina, olisivat vilkaisun arvoisia, saivat rahaa tai ei. Ja ne, joita ei viitsi vilkaista paitsi jos on chili, sitruuna ja ientulehdus loppu, eivät olisi vilkaisun arvoisia, saivat rahaa tai ei.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #17

Juhanin kanssa 100 % samaa mieltä. Kokeiluja tarvitaan ja toivottavasti tästä koituu laadun paraneminen ja puheenvuorojen monipuolistuminen entisestään.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Tällä hetkellä meillä on käytössä kolme "maksettua" blogityyppiä: uutissivustolla näkyvät yritysblogit, Yrityskanava sekä blogipalveluissamme julkaistavat yhteistyöblogit.

Kaksi ensimmäistä ovat meille tuotteita, joita myydään yrityksille. Yhteistyöblogit puolestaan ovat nimensä mukaisesti jonkinlaista yhteistyötä kirjoittavan tahon kanssa. Tässä yhteistyössä ei välttämättä liiku raha.

Olemme halunneet liputtaa nämä yhteistyöblogit selvästi, joten ne merkitään aina erillisellä ilmoituksella.

Tämän mainoskokeilun pointti meidän näkökulmastamme on se, että Uusi Suomi ei sinänsä maksa bloggaajille mitään. Me vain välitämme verkoston kautta toteutuneet todelliset ilmoitustulot.

Tämä välittämisen ajatus on se keskeinen. Kyse ei siis ole kirjoittajille maksettavasta palkasta, koska me emme edellytä osallistujilta kirjoittamista palveluumme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kännykkäversiossa ei ainakaan nyt näy tämän blogin mainos, näkyy vaan yksivärinen palkki.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Ilmoituspaikka täytetään sen mukaan, miten ilmoituksia on ostettu. Tämän kaupan hoitaa Google automaattisesti.

US ei siis tee myyntiä tälle paikalle, vaan aineisto valikoituu ylläpidon antamien rajoitusten rajoissa Googlen mainoshuutokaupassa. Tähän huutokauppaan voivat osallistua vain yhteisöt.

Kuten yllä sanottu, suora mainostaminen blogissa on estetty. Näin vältämme tilanteen, jossa joku voisi kohdentaa sanomansa yksittäisen bloggaajan blogiin.

Anne Lindell

Minä boikotoin noittten maksettujen bloggajien kirjoituksia. Jos näen mainoksen, niin poistun sivulta, enkä toista kertaa avaa bloggaajan sivua, ellei hän ilmoita minulle esim. sähköpostiini (löytyy profiilistani), että on tullut toisiin ajatuksiin, eikä halaukaan olla mukana "palkattuna" kirjoittajana mainostamassa esim. Finlaysonin homo-aiheisia tekstiilejä.

Mukana mainostamassa, eli maksun saavia bloggaajia ovat ainakin vielä nämä eilen:

[Ylläpidon poitama kohta kommentista]
Markku Huusko
Teemu Kammonen

Ja pari muuta ... vartokkas´ niin etsin heidän nimesä.

P.S. Nämä bloggaajat ovat myös ylläpidon /johdon selviä suosikkeja ja heidän kirjoituksiaan päätyy usein "karuselliin".

Mietin myös sitä, että miten noista mainosksista tippuu rahaa bloggaajan ja US-verrkolehden laariin? ... Noitten sivujen klikkausten lukumäärän perusteella kai, ja silloin ymmärtää varasin hyvin, miksi noita kirjoituksia ylläito nostaa karuselliin. ...Tajuatteko? ... Meni maku tähän US-verkkolehteen ... oksettaa. Kykenitte tämänkin tyrimään rahan ahneudessanne.

Jonas Hellgren

No Teemulla ainakin on vain mainospalikka ilman mainoksia. :D

Anne Lindell

Jatkoa ed. eli kommentiini nr. 13

Siis nämä herrat ja rouva ovat myyneet sielunsa rahamarkkinoille

[Ylläpidon poistama kohta kommentista]
Markku Huusko
Teemu Kammonen
[Ylläpidon poistama kohta kommentista]

Lista jatuku, kunhan löydän lisää nimiä.

Siis näitten blogeilla en minä enää vieraile enkä edes avaa heidän kirjoituksiaan ... eli boikotoin heitä. [Ylläpidon poistama kohta kommentista] on bannanut minut, joten en muutenkaan pääsisi kommentoimaan hänen blogikirjoituksiaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Saanen huomauttaa, etten ole rouva enkä ole myynyt blogiani kellekään, kuten ei kukaan muukaan. Jokaisella on oikeus olla lukematta tai lukea mitä haluaa.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #23

No, Petra, miten saamme tietää etukäteen, kuuluuko ko. bloggaaja maksullisiin vai ei ... ei mitenkään, paitsi avaamalla hänen kirjoituksensa, ja samalla siinä tuemme vastoin tahtoamme rahallisesti sellaista mitä esim. minä vastustan.

Teemu ja Markku, laittakaa jokisen "maksullisen" bloggaajan kirjoituksen otsikon alle että "maksullinen bloggaaja", jotta ne jotka eivät halua tukea tällaista toimintaa tietävät olla avaamatta heidän blogikirjoituksiaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Yksi vaihtoehto sinulle on poistua koko palstalta ja kirjoitella jollain muulla alustalla, jos nämä muutaman killingin korvaukset sinua noin korpeavat? Käsittääkseni myös julkaisun tulee elää, ja se elää ainoastaan mainostuloilla? Tai muuten alustaa ei ole sinulle, eikä muillekaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #25

Tämä julkaisu ei elä mainostuloilla vaan perintörahoilla.

Kiitos Niklas Herlinille hyväntekeväisyydestä !

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Mutta ainakin yrittää päästä pinnalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #33

Selityksen makua Lukkalalta. Kyseessä on aivan eri asia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Ja sitähän ei saa tehdä. Kyllä kansa tietää?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #24

Anne, joka kerran kun tulet tänne sivustolle, kohtaat mainoksia, niitä oli ennenkin. Nyt kokeillaan jotain uutta. Jotkut osallistuvat kokeiluun jotta sinullakin olisi parempi blogauspaikka. Jos kokeilusta ei ole mitään erityistä hyötyä kenellekään, se varmaankin loppuu aikanaan, kuten moni muukin kokeilu, esim. yhteistyö Radio Ravun kanssa joka näyttää päättyneen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Kiitos Anne, jos kuitenkin otat ne laput pois silmiltäsi, eli kun avaat Puheevuoron on ensimmäisenä mainos edessäsi, älä siis koskaan enää avaa Puheenvuoroa, koska joku tienaa sinun klikkauksella.

Toiseksi en ole myynyt itseäni mihinkään, sillä jokainen tulee toimeen jollakin, eli saatko itse elantosi taivaasta. Minä en, olen aikuiselätti ja saan nyt kolmen kuukauden koejaksolta ensimmäiset rahani kahteen kolmeen vuoteen, joten ole vain kateellinen, äläkä klikkaa minun blogejani. Rahat eivät ole sinulta pois, mutta ne ovat minulta pois, siksi vastasin tähän tyhmään kateuteesi.

Pettynyt olen myös pariin kaiffariin jotka eilen kävivät blogissani keljuilemassa joista molemmat myös saivat ansaitsemansa bannit.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen Vastaus kommenttiin #24

Merkitsemme aina selvästi palvelumme kaupallisen sisällön. Tämä on lähtökohtamme, kuten journalistin ohjeissa lukee: ilmoitusaineiston ja journalistisen aineiston välinen ero on pidettävä selvänä.

Mainoskokeiluun osallistuvien bloggaajien tekstit eivät ole meidän näkökulmastamme "maksettuja", koska me emme ole velvoittaneet bloggaajia kirjoittamaan.

Meidän näkökulmastamme me vain välitämme tulot, jotka kokeilupaikasta syntyvät.

Toinen vaihtoehto olisi antaa bloggaajalle lupa sijoittaa mainos blogiin suoraan. Näin sopimus syntyisi suoraan esimerkiksi Googlen ja bloggaajan välille.

Prosessin hallinnan vuoksi on kuitenkin parempi, että ylläpito kykenee keskitetysti ottamaan pois esim. epäasialliset ilmoitukset (deittipalvelut ja pikavippimainokset).

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Anne, se kateuden kavala mato...yritä päästä eroon

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Ymmärrän turhautumisesi.

Toiveemme on, että kokeiluun tässä vaiheessa osallistuvista ei tehtäisi mitään listoja. Uuden Suomen työntekijöiden blogit ovat mukana tässä kokeilussa. Muiden kohdalla emme kommentoi (vaikka tuo on hyvin helppo huomata).

Olen poistanut näistä kommenteista kokeiluun osallistuvien bloggaajien nimet. Poistamme nimet jatkossakin.

Nämä bloggaajat ovat suostuneet testijaksolle, jonka toivomme hyödyttävän koko yhteisöä ja palvelua. He ovat mukana parantamassa palvelua.

Tässä englanninkielinen kuvaus, jossa selvennetään mainoshuutokaupan toimintaa. Valitettavasti tuota ei ole käännetty suomeksi.
https://support.google.com/adxbuyer/answer/6077702...

Tulot muodostuvat sivunäyttöjen mukaan. Klikkauksilla ei ole suoraa vaikutusta tuloihin.

Kokeiluun osallistuvien bloggaajien kirjoituksia päätyy karuselliin siinä, missä muidenkin kirjoittajien. Tähän vaikuttaa vain kirjoitus, ei mainospaikka.

Kuten yllä todettu, välitämme paikan tulot bloggaajille sellaisenaan. Tästä prosessista tulee meille kustannuksia, jotka katamme US:n pussista. En näe toimintaa ahneutena.

Blogipalvelussamme on jo nyt mainontaa, esimerkiksi tuolla sivun ylälaidassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt näkyy mainos kännykässäkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä ihmettelin jotta mitä ihmeen mainoksia. Vaan olenpas asentanut selaimeen mainoseston (adblock). Toimii.
Tuota ei vissiin ole tarjolla kaikille selaimille.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Käytössä Adblock Plus, Firefoxille ja varmuuden vuoksi Chromelle. Aina joskus joutuu jostain syystä käyttämään toista selainta.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Sama vika rahikaisella. Ei ole näkynnä mainoksia.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Hei vain arvon raati.

Itse kuulun tähän koerymään jossa on mainoksia, joten ne ketä asia painaa, niin voi jättää kirjoitukseni lukematta.

Ihmettelen kovasti vain tätä marinaa aiheesta. Millä ihmeellä näiden alustojen rahoitus tulee jos ei mainonnalla? En ole vielä yhteenkään verkkojulkaisuun törmännyt, jossa ei ole mainoksia. Siis talkoillako nämä pyörii?

Joku kysyi tuota palkkiota, niin voin laittaa suoran sitaatin sähköpostistani, jossa lupasin olla kokeilussa mukana.

US : "Suuria summia emme voi luvata, mutta ehkä tuolla käy syömässä ulkona kerran pari vuodessa."

johon vastasin

"Täytyy pitää kynä terävänä ja tuplata lukijat, niin saa eväät kaverille kanssa."

Joten en voi todeta muuta, kuin on täällä uskomattoman pikkusieluisia ihmisiä. Mielestäni tämä on jo naurettavaa. Toki ruoka-annosten määrä on suhteessa kävijöihin.

Minähän se mielipiteeni ja tekstini myyn parilla ruoka-annoksella vuodessa.

Lisäys vielä. US:n puolelta en ole saanut mihinkään minkäänlaista ohjeistusta ja nuo karuselli vihjailut eivät ole valitettavasti totta.

Cheers

Kari R

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joskus aikanaan porukat pyysi IBANia näkyviin profiiliini, jotta olisivat voineet tallettaa tililleni "pari euroa" hyvistä kirjoituksista.

En laittanut. Jokaisella on omat näkemyksensä, ja ainakin minä aion jatkossa lukea kirjoituksiasi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiitos Kari R tiedosta, kyselin tuolla ylempänä korvausten suuruusluokkaa. Kammonen olisi mielestäni voinut liittää sen "infopläjäykseensä." Terveessä yhteiskunnassa ja avoimessa taloudessa ei pitäisi olla syytä hävetä työstä maksettavia korvauksia.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Ymmärrän avoimuuden. Kuten yllä jo vastasin, emme voi kommentoida käyttäjiimme liittyviä tietoja.

Jos kokeiluun osallistuva bloggaaja haluaa ilmoittaa tämän kokeilun kautta kertyvistä mainostuloista, hän voi niin tehdä.

Haluan vielä tarkentaa, että meidän näkökulmastamme kyse ei ole työstä maksettavasta korvauksesta.

Työ ja korvaus tarkoittaisi sitä, että bloggaajalla olisi jonkinlainen toimeksianto meiltä. Tässä kokeilussa kyse ei ole siitä. Bloggaaja ei ole meille tilivelvollinen kirjoittamisestaan, hän ei ota vastaan ohjeita meiltä - emmekä me niitä anna.

Olemme tarjonneet mahdollisuuden sijoittaa blogiin yhden mainospaikan, jonka tulot muodostuvat sivulatausten perusteella. Nämä tulot välitämme bloggaajalle kokonaisuudessaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #98

Vanha liikejuristi yrittää sovittaa tätä 1990-luvulla oppimiinsa kaavoihin...franchising-sopimus! Niitäkin varjeltiin kuin valtionsalaisuuksia ; )

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen Vastaus kommenttiin #99

Heh. Lähinnä kyse on siitä, että kyse on ihmisille kertyvistä tuloista. Nuo tulot ovat tietoa, joka tulee pitää salassa.

Jos emme kommentoi sitä, olemmeko poistaneet kirjoituksen tai kirjoittajan oikeudet, olisi kummallista kertoa bloggaajalle välitetystä ilmoitustulosta.

Nähdäkseni osa kokeilun osallistujista on ollut aika avoimia saamastaan tulosta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #105

Minulle ei olisi tullut mieleenkään ruotia tätä asiaa, mutta kun joku käy hyökkäykseen, täytyyhän sitä puolustautua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #105

Ei franchising-sopimuksissa ole lähtökohtaisesti mitään pahaa. Niissä yhdistyy pienyrittäjyys ja vahvan brändin rakentaminen. Suuri osa taloudestamme pyörii niiden varassa.

Kun tulot ovat taivaaseen asti auki ja sitten ei kuitenkaan, muuttaa se kuviota merkittävästi. Ei varmaankaan nyt heti, mutta ajan päälle, koska valitulta polulta ei päästä poiskaan. Raha, pienikin, luo aina odotuksia ja paineita, jotka parhaimmillaan parantavat sisältöä ja lisäävät lukijakuntaa. On siinä se toinenkin puoli eli kirjoittajien omien "brändien" vahvistuminen, mikä ei kaikissa tapauksissa toimi Uusi Suomi Oy:n hyväksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei,

olen myös pilotissa mukana. Voin sanoa, ettei asiaan liity mitään ihmeellistä, minulta vain kysyttiin, haluanko olla mukana kehityskokeilussa jossa selvitetään lisämainoksen pitoa omassa blogissa. Minulta kokeilu ei edellytä mitään, ei edes yhdenkään blogin kirjoittamista. Mahdollinen tulo on varsin merkityksetön, eikä se muutenkaan vaikuta kirjoittamisperiaatteisiini, jotka ovat täysin tasaiset riippumatta siitä, onko blogissani mainos, tai tuleeko siitä muutama sentti tai euro myöhemmin. Kirjoitan jonkin verran työkseni, joten voin sanoa että on kyse aivan jostain muusta.

Minulle tehtiin myös selväksi, ettei asiaan liity mitään erityiskohtelua. Asia oli harvinaisen selvä, koska itselleninkin on tärkeää, että käyttämäni blogialusta on kehittyvä ja sellainen, jossa haluan kirjoittaa blogini. Se ei vaikuta varsinkaan siihen, kuinka usein bloggaan ja millä tavalla. Bloggaan itselleni tärkeistä asioista silloin kun voin ja haluan, ja mahdollisimman hyvin ja taustoitetusti. En sensaationhaluisesti tai klikkauksia keräillen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minulla ei ole mielipidettä asiasta, mutta en lähtenyt mukaan... Sillä ei ole pikkurahan puutetta... mull on aina kolkyt donaa fyffee mukana :-)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Hei, mä haluan mukaan. Mun nettijulkisuudesta ei ole toistaiseksi koitunut hirveämmin hyviä asioita, mutta mainostulot kelpaisi.

Jonas Hellgren

No niin, ensimmäinen halukas lööpittäjä. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn kehityspäällikkö Kammoselta, ohjeistetaanko blogisteja jatkossa(kin) aihevalinnan suhteen ?

Ainakin eilen yksi koeblogisteistanne manasi aihetta, josta kirjoitti. Blogista sai selkeästi käsityksen, että aihevalinta ei ollut mieluinen eikä vapaaehtoinen. Joutuessaan ansaitun huomion kohteeksi mielipiteineen kyseinen blogisti bannasi useita kommentoijia.

Ei todellakaan mitään hyvää mainosta mainostajille !

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

Kyllä kansa tietää !

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Kateusko sinuun yht`äkkiä Iski. Uskotko, että niillä kirjoittajien saamilla "korvauksilla" joku elää elää herroiksi?

Kun se "kansa" kerran tietää, voithan sinäkin siirtyä muille areenoille?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #36

Sekö tämän kehitysblogissa mainostamisen idea onkin ?

Karkotetaan lukijat ja kommentoijat. Mainokset jäävät silloin lukematta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

Moni nivelrikkoinen kansalainen kärsii tulevaisuudessa aivan turhaan, kun ei käy Lukkalan blogia katsomassa ja samalla löydä Lukkalan mainoksesta oivaa lääkettä kipuunsa ja vaivaansa :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Uskotko, että Lukkalan blogista löytyisi vaivaan apua? Vaikka se Lukkala jonkun killingin kirjoituksistaan saakin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #47

Aikooko Lukkala keskittyä jatkossa kirjoittamaan pelkästään nivelrikosta ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Miten niin? Koska olen nivelrikosta kirjoittanut?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Taisikin olla ainoastaan Lukkalan kommentti liittyen tuohon nivelrikkomainokseen. Mutta blogia jo aiheesta odottelen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Jos tarkkaan niitä mainoksia seuraat, mainostetaan siellä kaikkea taivaan ja maan väliltä. Ihan niinkuin kaikissa muissakin medioissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei ohjeista, miksi he ohjeistasivat? Eihän se ole se juttu vaan kokeilu, voiko alustalle lisätä mainoksia, ja voiko niitä pitää blogeissa. Heillä on omat toimittajansa sitä varten, että lehdelle tulee tarvitsemaansa sisältöä. Blogistit kirjoittavat mitä kirjoittavat, se on tälle kokeilulle ilmeisen yhdentekevää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lisäksi lehti käyttää blogeja varsin usein uutisaineistona!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Manasi aihetta?

Kyllähän siellä joku tosiaan manasi aiheetta!

Kirjoitukseni sai ainakin Halkilahden hymyilemään, joten viesti meni perille joillekin. En ole saanut toimityukselta ohjeistusta siitä mitä kirjoitan, joten Pekka voi olla yksinään omaa mieltänsä, sillä tuskin kovin montaa tukijaa saat väitteillesi.

Sen myönnän että ällöttää ja on aina ällöttänyt syvästi avauksen ohi menevät sivuraidekommentoinnit, jotka ovat tehty ilkeämielisyydessä. Asian vierestä voi kirjoittaa mutta sen on oltava positiivista ja satunnaista. Nyt se ei sitä ollut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" kaikki on jo läpeensä kyllästyneitä aiheeseen" (Ari Alsio)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

OLepa tarkempi asiassa. Ari oli ainostaan kyllästynyt avauksesta ohimenevään kommentointiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #58

Irroitat lauseen osan asiayhteydestään, sehän tarkoittaa sitä, että sukunimilakia, tasapaksua avioliittolakia, ja muita hämmennysjuttuja vatvotaan vuosia, niin että ne lopulta" kyllästyttävät kaikkia".

Itse avaus ei ollut kylästyttävä, vaan sen sisällä puhuttiin kyllästymisestä, joka ei ollut kirjoittajan kyllästymistä, vaan kyllästymistä äänestäjien taholta, joka näkyy vaalien osallistumisprosenteissa.

Pitääkö rautalangasta vääntää, vai voitko koskaan ymmärtää mitään lukemaasi oikein?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #60

Tästä Pekka irroitit lauseen osan ja yrität myydä sitä minua vastaan.

"Pieni ryhmä ensin alkaa soittaa suutaan ja siitä sitten kymmenen vuoden jauhamisen jälkeen tehdään joko paisti tai pihvi. Satoja hehtaaria kaadetaan metsää ja otsikot sekä lööpit vaihtuvat päivittän, mutta mitään ei tapahdu. Ja sitten kun tapahtuu ei se tunnu miltään, kaikki on jo läpeensä kyllästyneitä aiheeseen, että tapahtuipa mitä tahansa se on parempi, kuin jatkaa keskustelua". Ari Alsio

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Aivan niin.

Mutta oinko Pekka Lukkala ymmärtänyt väärin ?
Ainakin ylläolevan kommenttinsa perusteella. Kovasti pelaatte yhteen, samassa veneessä istutaan ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Kirjoitanko mielestäsi jotenkin avauksen kirjoittajan blogin aiheen ohi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #65

Meillä on Pekan kanssa yhteistä historiaa työelämästä ja siksi pelaamme yhteen. Ei mainoksilla ole ystävyyden kanssa mitään tekemistä.

Kohta varmaan syytät minua siitä, että olen rekrytoinut tuttavia Uuteen Suomeen mainostamaan ja rikastumaan???

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #67

Kumpikin tieto on minulle uusi. En kommentoi.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kokeiluun osallistuvat bloggaajat eivät ole saaneet meiltä ohjeita siitä, mitä pitäisi kirjoittaa, mistä pitäisi kirjoittaa, miten pitäisi kirjoittaa tai että ylipäätään pitäisi kirjoittaa.

Tämä palvelun kantava ajatus on se, että me emme ohjeista ihmisiä kirjoittamaan. Tämä koskee niin kokeiluun osallistuvia bloggaajia kuin muitakin bloggaajia.

Haluamme tarjota palstan, jossa kaikki kirjoittajat ja mielipiteet pääsevät esiin. Tämä tavoite on ollut oleellinen osa mainoskokeilun suunnittelua.

En osaa ottaa kantaa, mihin blogiin viittaat.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä on ehdottomasti hyvä juttu!
Ajatelkaa nyt; kun parhaat bloginpitäjät luovat sisältöä, niin onhan se hyvä jos siitä parhaat saavat edes jotakin. En ota kantaa nykyiseen listaan, koska minulla on vain kolme lempparia, joita luen aina, jos tulen Usarin sivuille.
Itse en varmasti pääse valittujen joukkkoon :) - mutta ei se minua tässä muodossa kiinnostakkaan, koska pelkään kaikenlaista viranomaispaperihäslinkiä.

Olen joskus miettinyt tätä samaa asiaa, kun minulla on kavereita, joille pitäisi luoda oma alusta.

Henry

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Katsotaan tämä kokeilu ensin loppuun. Sen jälkeen laajennamme joukkoa.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Itse ajattelen että tämmöinen on hyvä juttu, mahdollisuus esim. vaalikassan keräämiseen innoittaa politikoita kirjoittamaan päivänpolttamista aiheista myös vaalien välillä.

Tämä on juuri sellaista yhteistyötä mitä alustan kannattaa harrastaa blogistien kanssa.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Parasta viihdettä pitkään aikaan täällä
Popcornien puutteessa keitin munia

Jatkakaa toki niin saadaan kaikki nauraa
Nyt on pientä puperrettavaakin

Tässä on kehitysblogissa on ainesta
Varmuuden vuoksi otin vielä adblock+:ssan pois päältä
Pitää nyt ihan klikata mainoksia sitten ja saada informaatiota kaikesta

Tjaa blogin aiheeseen liittyvä mielipide
Ei en saa rahaa enkä kuulu testi-besti ryhmään

Kuka nyt rahasta ei pidä?
Minulla on ainakin parilla muulla saitilla oikein nastat rahasysteemit
Mainosrahoitteiset sellaiset
Ei tule paljon rahaa, fyrkkaa tahi louvoa
Mutta kyllä minä mielummin otan sentinkin kuin ilmaiseksi annan

Mutta siis toki, toki
Jatkakaa
Nillitys ja pillitys tekee minut iloiseksi
Murhenaamat nauravaiseksi

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä Uusi Suomi saa kokeilla mainoksia laittaa. Mutta älkää herranen aika ruvetko heittelemään valtavia, animoituja ja äänellä höystettyjä mainoksia, sillä näin varmistatte lukijamäärän katoa salamannopeasti.

Esimerkiksi Uuden Suomen uutisia kännykästäni lukeneena vaakatasossa pompahtaa joskus ärsyttävästi tämä adThis-mainos alareunaan, se vie lähes puolet ruudusta eikä selkeää sulkemistapaa ole ja tämä antoi minulle miettimisen aihetta sivustolle käymisen lopettamista.

Mieluummin passiiviset mainokset ja kevyet eikä mitään ärsyttäviä silmien eteen lätkiviä mainoksia kuten jotkut nettilehdeistä syyllistyvät tähän.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Pyrimme välttämään häiritsevää mainontaa.

Kokeilimme tuota AddThis-homma parin viikon ajan. Se ärsytti ihmisiä niin paljon, että katsoimme parhaaksi ottaa sen pois.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ai niin, silloin varmaan kuukausi tai hieman enemmän taaksepäin oli semmoinen ongelma, että kun kirjoitan tavallisen Uuden Suomen etusivun www-osoitteen, niin se hetken kuluttua kaatoi kokonaan Lumia 920 -selaimeni ja kokeilin toistaa sitä neljästi. Joku mainoksista teillä tappoi koko selaimen. Sillä ihan normiselaimeeni oli oletuksena asetettu esto haitallisista mainoksista ja se ei ole minun syyni vaan syy on teillä itsessänne, että hyväksyitte jonkun haitallisen mainoksen.

Kaikissa tapauksissa etusivu kaatoi selaimen joka kerta mutta se ei kaatanut, jos minä laitoin erillisen sivun esimerkiksi jokin uutinen Ampparissa johti US:n linkkiin ja se sivunne pysyi erinomaisen hyvin kaatamatta koko selainta kännykästä.

Luulen, että tässä pitäisi olla teillä siellä päässä hiekkalaatikko, missä mainokset voivat peuhata ja jos jotain kaatuu, niin ne pitäisi heittää ulos ennen kuin tulee julkisiin uutisiin.

Toimituksen poiminnat