Teemu Kammonen

Kehitysblogi: Blogieditorin päivityksestä vielä

Kirjoitin aiemmin blogipalveluidemme päivitetystä editorista. Ketterään tapaan olemme hioneet editoria ja nyt työ alkaa olla valmis. Mikäli tarvetta uusille ominaisuuksille ilmenee, niitä voimme lisätä hiljalleen.

Jatkossa Puheenvuorossa ja Vapaavuorossa kappaleen palstat voi tasata rivin levyiseksi, kuten tässä kappaleessa on tehty.

Tekstiä voi myös alleviivata, lihavoida ja kursivoida.

Kappaleiden väliin voi liittää vaakaviivan, joka näkyy haaleana tämän kappaleen alla.


Erikoismerkkien lisääminen õññïstúú työkalupalkin ohmi-merkin alka. Hieman ironisesti listalla ei ole tuota omhin merkkiä ja erilaisten ässien valikoima on suppea, mutta sieltä löytyy esimerkiksi kolme pistettä…

Otimme mukaan myös hymiöt, joita jotkut rakastavatheart ja toiset vihaavatbroken heart. Katsotaan nyt, onko noille käyttöä vai ei. Eipä niistä varmaan haittaakaan ole.smiley

Erilaisten listausten teko onnistuu kahdella tapaa:

  • Täppien avulla...
  1. ...ja numeroiden kohdat.

Editoriuudistuksen pääasiat, tablettituki ja tekstin kopioiminen Wordista/OpenOfficesta, toimivat tutuista liitä Word-dokumentista ja liitä tekstinä -kuvakkeista.

Miltä vaikuttaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Suoraan kirjoitettuna kännykästä (Lumia 920) teksti tulee yhtenä pötkönä vaikka editointi-tilassa näkyykin kappalejaot.

Hymiöt vievät kyllä luettavuuden kustannuksella huomion toisaalle. Ne ovat tarpeettomia.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos tiedosta. Testasin editoria Lumia 710:lla, jossa on WP 7. Silloin toimi. Täytyy siis palata tutkimuslaboratorioon Windows Phone -vehkeiden kanssa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Väliviivasta voisi tehdä alaotsikoiden jaottelijan, joskin kaksoisrivinvaihto ja lihavoitu "alaotsikko" ilman hX-tageja (koska niitä ei olla tuettu) näyttää sekin ihan kohtuullisen hyvältä.

Ehkä väliviiva sopii kuitenkin teksteihin, joissa on jonkinlainen jälkikirjoitus tai muu sekalainen huomio jostain aivan muusta aiheesta kuin mitä itse kirjoitus käsittelee.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Joissakin asioissa hymiöt voivat olla tarpeen esim. sarkasmin ilmaisuissa taikka sitten osoittaa muilla hymiöillä millä tuulella on.

Nuo julkaisemasi hymiöt ovat aivan liian suurikokoisia. Käypä katsomassa MuroBBS:n puolella vilkaisemassa niitä hymiöitä ja niiden kokoja, siellä on paljon hyviä esimerkkejä kuinka hymiöitä voidaan käyttää tilanteisiin.

Tarinoinnissa ja asiallisissa teksteissä ei hymiöiden käyttö ole suotavaa ja repii näin ollen luettavuutta ja uskottavuutta.

Eikö kommentointialueelle pystytä vieläkään rakentamaan lihavointia, alleviivauksia, numerointeja taikka ranskalaisilla viivoilla?

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Hyviä huomioita. Hymiöinti on kätevä tapa ilmaista tunteita. Ainakin paljon kätevämpi kuin ei hymiöitä ollenkaan. Tutkimme noiden kokoa vielä.

En välttämättä halua Puheenvuoron muuttuvan kuvallisten hymiöiden viidakoksi ja kuten mainitset, hymiöitä ei tällä hetkellä ole käytössä kommenteissa.

Kommenteissa olemme pitäytyneet pelkässä tekstissä. Helpottaa lukemista, kun muotoiluja ei ole liikaa. Tosin kokeilu editorin ulottamiseksi kommentointiin ei ole mahdoton ajatus. Olkoon tämä kommentti alfavaiheen testi.

Muotoilujen suhteen pyrimme kaikessa yksinkertaisuuden filosofiaan. Mitä vähemmän liikkuvia osia, sen helpompi kaikille osapuolille. Vai kuinka?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei toki liikaa. Kommenttiosioihin voisi myöhemmin ulottaa perushymiöt, kunhan ne ovat järkeviä mutta mitään chattaamista ei saisi puheenvuoroissa kasvaa. Voihan niitä lisähymiöitä koittaa vapaavuoron puolella.

Kommentoinnissa kaipaisi alleviivaamista, kursivointia ja lihavointia. Koska muuten minä käyttäisin tätä huomiointi-tapaa --->...Oli kerran elämässä tapahtunut...<---

Alleviivaamista suosisin.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen Vastaus kommenttiin #6

Periaatteessa kommenttien kohdalla toiminnassa on jo nippu html-tägejä. Listalla ovat esimerkiksi tägit a, em, strong, cite, ul, ol, li, dl, dt, dd ja br.

Noita voivat käyttää teknisesti valveutuneemmat keskustelijat jo nyt.

Pohdimme tätä koko editorin ulottamista kommentteihin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #7

Mitä jos jättäisitte ne HTML-tägit kirjoitettavan kommenttikehyksen alle suluissa ja selitys perään ja yksi malliesimerkki?

Ettei tarvitse yrittää muistella muotoilukoodeja ja kaivaa ympäri Uutta Suomea niitä ohjeita, sillä ne mitä olen ennen koittanut syötellä, mikään ei mennyt läpi ja nyt vasta kerrotaan ihan erilaiset tägit.

Helpompaa olisi klikkailla tarvittavat muotoilut niihin kohtiin kuten olen muissa foorumeissa aina käytellyt.

Täytyy ottaa nuo HTML-tägit muistioon talteen ja avata tarvittaessa, jos ei muistakaan muotoilukoodeja.

Toimituksen poiminnat